De 5 leukste boeken voor het slapengaan

  • Baby
  • maart 20, 2021
  • Comments Off

Niets is gezelliger dan met je kindje onder de wol kruipen en een boekje te lezen. Voorlezen bevordert de taalontwikkeling, stimuleert de fantasie en is ook goed voor de sociale en emotionele ontwikkeling. Ga dus lekker dicht tegen elkaar aan liggen en pak één van deze boeken uit de kast. In deze blogpost vind je de vijf leukste boeken voor het slapengaan. Een heerlijke nachtrust gegarandeerd!

1. Een schatkist vol voorleesverhaaltjes – Kathryn Beer

Ga samen lekker liggen en neem dit boek erbij voor het slapengaan. ‘Een schatkist vol voorleesverhaaltjes’ bevat 11 heerlijke verhaaltjes die voor kleuters heel herkenbaar zullen zijn. Denk aan een kibbelende broer en zus die overal een wedstrijd van maken, een koala die niet kan lezen en een muis die slapen saai vindt. Naast de leuke verhaaltjes bevat het boek ook mooie tekeningen. Kortom: een superleuk voorleesboek dat je in huis moet hebben!

2. Juf Roos – Slaap kindje slaap – Frank Jan Horst

Is je kindje gek op juf Roos? Dan is ‘Slaap kindje slaap’ onmisbaar in zijn of haar boekenkast! Juf Roos woont in een kleurrijke molen waar ze het liefst de hele dag zingt. Samen met haar buurjongen Gijs beleeft ze avonturen waarin bekende Nederlandstalige liedjes tot leven komen. In het boek mag Gijs logeren bij juf Roos, maar hij kan niet slapen. Zou een liedje helpen? Lees en zing mee met juf Roos!

3. De allerliefste voorleesverhalen – Rebo Productions

Gaat je kindje niet graag naar bed? Dan is het boek ‘De allerliefste voorleesverhalen’ wellicht iets voor jullie! Maak kennis met Panda, die wel duizend dingen kan bedenken om te vertellen hoeveel hij van iemand houdt. En met Kleine Beer, die lekker wegdommelt terwijl papa vertelt hoe alle andere dieren hun kleintjes naar bed brengen. Als je kindje weet dat de hele wereld gaat slapen, dan wordt het voor hem of haar ook makkelijker om te slapen. ‘De allerliefste voorleesverhalen’ bevat vier mooie slaapverhaaltjes die helpen om samen te ontspannen tijdens een gezellig voorleesmoment voordat het écht bedtijd is. 

4. En nu slapen! – Kristina Andres

Haas en Vos verzinnen de mooiste verhaaltjes voor het slapengaan. ‘En nu slapen!’ bevat maar liefst 24 voorleesverhaaltjes! Haas en Vos nemen kleine lezers mee vissen, ze tellen goede nachten als ze niet kunnen slapen, ze sleeën in de lente door de bloesemsneeuw en ze houden in de zomer een winterslaap. Door mee te gaan op avontuur, leert je kindje deze twee vrienden steeds beter kennen. De kans is groot dat je peuter er niet genoeg van krijgt en dit boek er iedere avond bij pakt!

5. Mijn leukste verhaaltjes voor het slapengaan – Melanie Hibbert

‘Mijn leukste verhaaltjes voor het slapengaan’ bevat 7 gezellige verhaaltjes, speciaal gemaakt voor rond bedtijd. In het boek lees je over een beertje dat zijn teddybeer verloor, over een stel konijntjes dat alleen maar wil spelen en over een verlegen eekhoorntje dat voor het eerst gaat logeren. Wanneer je kindje al deze lieve dieren ontmoet in dit boek, kan hij of zij daarna heerlijk dromen!


Zo, dit zijn de vijf leukste boeken voor het slapengaan. Als je één van deze boeken in huis haalt, dan creëer je een gezellig momentje in bed samen met je kleuter. Niets is immers fijner dan een leuk verhaaltje lezen voordat je kleine kapoen naar dromenland vertrekt!

Previous «
Next »