in shape komen na je zwangerschap

Zo snel mogelijk in shape komen na je zwangerschap: een stappenplan

  • Baby
  • februari 7, 2020
  • Comments Off

Je zag er ooit zo goed uit. Nu je moeder bent is dat wel één van de prijzen die je hebt moeten betalen. Het goede figuur dat je had is even helemaal verdwenen. Geen nood, want in enkele simpele stappen is te zorgen dat je snel weer in shape komt. Het is dan wel belangrijk om de stappen heel precies op te volgen. Op die manier kan je je snel weer goed voelen over hoe je eruitziet. Lees alles even goed door en begin er direct aan.

Stap 1: zorg voor voldoende rust

Herstel komt voort uit rust. Dat is onder topsporters een bekend gegeven. Met de bevalling heb je ook een topprestatie geleverd. Het is nu dus zaak om te herstellen. Dat doe je door in de eerste periode je lichaam voldoende rust te geven. Dit zal al direct effect hebben. Het is zaak om voldoende slaap te krijgen. Probeer dus ook niet alles rondom je baby in eigen hand te nemen, hoe graag je dat ook zou willen. Je man kan hier ook bij helpen en ook de familie heeft hier een belangrijke rol in.

Stap 2: terug naar de sportschool

Nu je weer wat hersteld bent, is het tijd om je lichaam te testen. Dat doe je door weer meer te gaan bewegen. Zo ga je meer verbranden en zorg je er ook voor dat je spieren en botten sterker worden. Zo krijg je dus ook je mooie vormen sneller terug. Het is wel zaak om alle middelen die je daarvoor nodig hebt ter beschikking te krijgen. Daarom zijn alle Basic-Fit sportscholen goede opties om voor te gaan. Daar vind je alles wat je nodig hebt om snel weer een stuk fitter te worden.

Stap 3: zo gezond als mogelijk eten

Het kan best zijn dat je eetpatroon tijdens de zwangerschap flink zijn tol heeft geëist. Dat is ook geen probleem, want op dat moment had je dat gewoon nodig. Het is echter nu zaak om voor een tegengesteld effect te zorgen. Dat betekent dus dat je nog net iets gezonder gaat eten dan je voor je zwangerschap al deed. Dit heeft bovendien ook een positief effect op je prestaties in de sportschool. Op die manier heb je er dus dubbelop voordeel van. Dat is dus ook wel extra belangrijk om te benutten waar dat kan.

Previous «
Next »