Veel suiker tijdens de zwangerschap verhoogt kans op allergie kind

  • Baby
  • juli 9, 2017
  • Comments Off

Queen Mary Universiteit in Londen heeft een ontdekking gedaan op het gebied van de relatie tussen veel suiker tijdens de zwangerschap en een verhoogde kans op allergie bij het kind. Deze universiteit maakt deel uit van de Avon Longitudinal Study of Parents and Children. In dit doorlopende onderzoek wordt de gezondheid van vrouwen die moeder werden in de jaren negentig en hun kinderen onderzocht.

Wat wordt hier verstaan onder suiker?

In dit gedeelte van dit grote onderzoek werd gekeken over een verband is tussen het innemen van suiker tijdens de zwangerschap en een allergie of astma op zevenjarige leeftijd van het kind. Onder suiker wordt hier de suiker bedoeld die door de fabrikant wordt toegevoegd aan producten, maar ook de suiker die natuurlijk is. Hiermee wordt de suiker bedoeld die in producten zit zoals honing en vruchtensappen die niet gezoet zijn. De suiker die in fruit, groente, granen en lactose zit hoort hier niet bij.

Verband suiker en astma

Het onderzoek zei vooral dat er een sterk ver band is tussen veel suikerinname tijdens de zwangerschap en allergisch astma. Dit is de astma waar je benauwd van wordt tijdens en na het inademen van stoffen, zoals bijvoorbeeld stuifmeel.

Vergelijking en conclusie

De vrouwen die tijdens de zwangerschap de meeste suiker hebben gegeten en de vrouwen die tijdens de zwangerschap het minste suiker eten, zijn met elkaar vergeleken. Bij de eerste groep was de kans 101 procent groter om een kind te krijgen met allergisch astma. Daarnaast was de kans 38 procent toegenomen om een kind te krijgen met een allergie. De verklaring voor de verhoogde kans op allergie zoeken de onderzoekers in het feit dat een hoog niveau van suiker een aanhoudende allergische immuunrespons veroorzaakt na de zwangerschap. Dit leidt tot een allergie in de longen.

Voorzichtige resultaten

De resultanten zijn nog voorzichtig, omdat er nog meer onderzoek nodig is om vast te stellen dat de verhoogde kans op een allergie bij een kind inderdaad veroorzaakt wordt door veel suiker. Dit onderzoek zal herhaald worden, zodat hier een definitieve conclusie over kan volgen.

Previous «
Next »