Kamperen met je baby

  • Baby
  • september 6, 2017
  • Comments Off

Kamperen is een van de leukste zomerse activiteiten die je kan doen, maar veel gezinnen denken dat het, eenmaal ze kinderen hebben, niet meer kan. Kamperen met je baby is echter altijd mogelijk. Het vraagt gewoon wat meer organisatie en aandacht voor details. Zolang je alles goed voorbereidt en niets aan het toeval overlaat, kan je ook met je baby een zalige kampeervakantie beleven.

Waar je precies best op let als je een kampeervakantie wil maken en welke factoren belangrijk zijn, zijn beide vragen die een antwoord behoeven. Het volgende overzicht geeft je dat dan ook.

Belangrijk bij kamperen met je baby

1. Ga op zoek naar een babyvriendelijke camping

De eerste stap is natuurlijk op zoek gaan naar een camping die in zekere mate is afgestemd op de aanwezigheid van baby’s. Kleine kinderen en baby’s hebben immers bepaalde voorzieningen nodig die voor volwassen mensen overbodig zijn. Hieronder enkele tips:

– Zorg dat je genoeg schaduw hebt op de camping. Kinderen slapen slechter in de warmte en het is dan ook aangeraden om constante zon te vermijden.

– Zoek een camping die niet aan de parkeerplaats grenst. Een parkeerplaats waar auto’s continu in en uit rijden is een van de gevaarlijkste dingen voor baby’s en kleine kinderen. Ga dus op vakantie met je baby in een camping die kindvriendelijk is!

– Onderzoek of de camping beschikt over een droog- of wasmachine. Babykleding wordt snel vuil en dergelijke voorzieningen staan dan ook best niet te ver weg!

2. Zorg voor de juiste uitrusting op vakantie met je baby

Onvoorbereid met je baby op de camping verblijven levert gegarandeerd problemen op. Zorg er dus altijd voor dat je genoeg materiaal meebrengt, zodat je nooit iets tekort komt. Vaak is het zelfs beter om meer mee te doen dan je denkt nodig te zullen hebben! Denk bijvoorbeeld aan:

– Een kant-en-klare tent. Huur een tent op het kampeerterrein om gezeul met onhandige zakken te vermijden. Dergelijke tenten komen vaak met uitrusting die volledig is afgestemd op de aanwezigheid van baby’s. Als je toch je eigen tent meeneemt, zorg er dan voor dat alle babyspullen mooi opgeborgen blijven op een aparte plaats. Zo moet je niet overal zoeken naar spullen als je ze nodig hebt.

– Bewaar babyvoeding in potjes die je van thuis meeneemt. Op die manier moet je baby niet meteen aan het (eventuele) buitenlandse voedsel wennen en heb je als ouder een duidelijk overzicht op wat de baby eet.

– Neem een hoeslaken mee. Baby’s maken al snel de tafel vuil tijdens het eten. Bespaar jezelf ook energie en tijd door een plastic hoeslaken over de kampeertafel te leggen. Op die manier is het niet erg als je baby iets morst; dergelijke lakens zijn immers eenvoudig schoon te maken!

– Alarmbelletjes. Als je baby avontuurlijk is en al snel eens de tent uit wil lopen om op ontdekkingstocht te gaan, dan zorgen alarmbelletjes ervoor dat dat niet onopgemerkt gebeurt. Ook kan je een slot gebruiken om de ritssluiting van de tent vast te maken.

Met je baby op de camping verblijven is ongetwijfeld een onvergetelijk ervaring maar er komt natuurlijk ook heel wat verantwoordelijkheid bij kijken. Dankzij de bovenstaande tips ben je als ouder echter altijd op je gemak, en kunnen zowel jij als je baby meer uit de vakantie halen!

Previous «
Next »