Top vijf duurzame luiers

  • Baby
  • oktober 26, 2017
  • Comments Off

De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel alternatieve luiers op de markt gekomen. Daarmee bedoelen we verantwoorde luiers en ecologische luiers die niet standaard bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. Vooral het online aanbod is sterk gegroeid. En daarmee is het dan ook steeds makkelijker om te kiezen voor duurzame luiers. Want voor de billen van jouw baby, kies je natuurlijk alleen het beste.

ecologische luiers

Wasbare luiers als standaard

Wasbare luiers waren een jaar of 35 terug nog vrij normaal. Je moeder die hopsakee even een luiertje vouwde van een hydrofiele doek en zich waarschijnlijk ook suf waste. Toen waren daar de wegwerp luiers en uiteindelijk koos het merendeel van de ouders voor dit gemak. Deze verre van milieuvriendelijke luiers werden de standaard en de ouders die nog steeds voor de wasbare luiers kozen, werden gezien als overdreven en een beetje gek. Doordat je was wel een behoorlijke boost krijgt hiermee, zijn het niet persé de meest duurzame of meest mileuvriendelijke.

Meer keuze in verantwoorde luiers

Anno 2017, waar we op alle gebieden veel bewuster nadenken over de keuzes die we maken, is het gebruik van verantwoorde luiers en dus ook wasbare luiers weer steeds normaler. We denken bewuster na en wanneer je zwanger bent weet je één ding heel zeker: alleen het beste is goed genoeg voor mijn kind. Maar die extra berg was, dat is wel een dingetje. Om je een beetje op weg te helpen bij jouw keuze hebben we hieronder de top vijf duurzame luiers op een rijtje gezet:

1. Lillydoo
Met het motto ‘meer is minder’ biedt Lillydoo stijlvolle maar zeker verantwoorde luiers aan. Door middel van een abonnement ontvang je je luiers aan huis, maar zijn in Nederland niet in winkels te koop. De luiers worden in Europa geproduceerd en er wordt geen gebruik gemaakt van parfum of lotion. Omdat deze duurzame luiers er ook nog eens heel leuk uit zien, staat Lillydoo absoluut op nummer 1.

2. Naty Baby
Ecologische luiers met zo min mogelijk niet-biologisch afbreekbare materialen. Een dunne, comfortabele en hypoallergene luier. Makkelijk verkrijgbaar bij onder andere Etos.

3. Bambo Nature
Absoluut milieuvriendelijke luiers, die als enige in Europa het Swan milieu keurmerk mag voeren. Deze verantwoorde luiers worden ook steeds vaker gekozen door kinderdagverblijven en zijn online onder andere verkrijgbaar GreenJump.

4. Moltex
Duurzame luiers met meer dan 50% natuurlijke grondstoffen. Chloor-, latex-, en parfumvrij en makkelijk verkrijgbaar via onder andere Bol.com.

5. Tots Bots
De Bamboozle van Tots Bots is een van de meest populaire wasbare luiers. Gemaakt van 80% gebreide bamboo en 20% polyester. Zeer makkelijk in gebruik en geschikt vanaf maat 2. De pasvorm is heel fijn voor alle type billetjes, dankzij de soepele stof. Online makkelijk verkrijgbaar in diverse webshops. Wel op nummer vijf, omdat wasbaar luieren toch wel echt iets meer van je vergt.

Previous «
Next »