voedingssupplementen tijdens zwangerschap

Welke vitamines en voedingssupplementen mag je nemen tijdens je zwangerschap?

  • Baby
  • december 30, 2019
  • Comments Off

Tijdens de zwangerschap moet je extra goed voor jezelf en je baby zorgen. Daarom is het verstandig om, als aanvulling op je dieet, vitamines en voedingssupplementen in te nemen. Deze kun je bijvoorbeeld kopen via https://wellvita.nl/. Vitamines en voedingssupplementen zorgen ervoor dat jij de zwangerschap fitter doorkomt en je kindje gezonder en sterker groeit.

Het is goed om te weten welke vitamines en supplementen je in mag nemen tijdens je zwangerschap. In dit blogartikel helpen geven we je antwoord op die vraag.

Welke vitamines zijn belangrijk tijdens de zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om voldoende foliumzuur (vitamine B11), vitamine D en vitamine C binnen te krijgen.

Foliumzuur

Foliumzuur is nodig voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat je gezond groeit. Dit heeft ook invloed op de gezondheid van je baby. Bij een foliumzuurtekort is de kans op afwijkingen groter, denk aan een hazenlip of een open ruggetje.

Je lichaam kan deze stof niet zelf aanmaken en haalt het daarom volledig uit voeding. Als zwangere vrouw heb je dagelijks zo’n 400 microgram foliumzuur extra nodig.

Vitamine D

Vitamine D zorgt ervoor dat je lichaam calcium opneemt uit voeding. Calcium zorgt voor de groei en behoud van sterke botten en speelt een rol bij het immuunsysteem. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Verder zit het ook in vette vis en (in wat lagere gehaltes) in vlees en eieren. Zwangere vrouwen wordt aangeraden dagelijks tien microgram extra vitamine D in te nemen.

Vitamine C

Genoeg vitamine C voorkomt een ijzertekort. Daarnaast zorgt het voor bindweefsel en houdt het je weerstand in stand. Je vindt deze vitamine voornamelijk in fruit, groente en aardappelen. Tip: om de vitamine C in voedsel zo goed mogelijk te behouden, is het goed om het zo min mogelijk te koken. Zwangere vrouwen wordt aangeraden om dagelijks 90 milligram vitamine C binnen te krijgen – normaal is dit 70 milligram. Bij borstvoeding raden we aan 110 milligram vitamine C binnen te krijgen.

Welke vitamines en voedingssupplementen tijdens zwangerschap?

Op de website van Wellvita vind je voor alle soorten vitamines de juiste voedingssupplementen.

Previous «
Next »